Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Nya utemöbler av bra kvalitet

- Posted in Shopping by

Dags att köpa nya utemöbler till altanen

Sommaren (och våren) kom sent i år men nu är det äntligen varmt och solsken igen. Förra helgen så la jag ner många timmar på att rengöra altanen med målartvätt och att olja in den med träolja. Det är väl 2-3 år sedan sist jag gjorde detta så det tog tid att göra detta kan jag säga. Altanen hade blivit sådär grå som impregnerat trä blir över tid men efter att jag rengjort den grundligt och oljat in den så är det numera en ljus och “träfärgad” altan igen. Det blev snyggt och det var nödvändigt att göra.

Men, nu när jag har en ren och fin altan igen så vill jag ju även ha nya och snygga utemöbler. Vi har idag ett matbord och fyra trästolar med dynor som i ärlighetens namn sett bättre dagar.

Därför funderar jag på att investera i nya utemöbler. Jag tänker mig en ny matgrupp samt två fåtöljer med tillhörande bord och separata fotpallar. Då kan man både äta mat utomhus med familjen samt sitta och slappa en en fåtölj när man känner för det.

Utemöbler är inte direkt billiga att köpa, åtminstone om du vill ha någon slags kvalité och inte går på det absolut billigaste du kan hitta på typ Rusta eller liknande. Jag är inte mycket för att köpa möbler så billigt som möjligt då den typen av möbler inte håller speciellt länge. När det kommer till möbler så är kvalité viktigt och det blir i slutändan inte speciellt mycket dyrare då de håller mycket längre än billiga möbler.

När det gäller utemöbler så ska de ju stå pall för väder och vind och det svenska klimatet med kyla och regn gör ju att de utsätts för mycket slitage och då behöver de vara byggda för att hålla och klara av det svenska klimatet.

Det finns ju många företag som säljer utemöbler idag men ett företag som jag gillar är Hillerstorp. De har ju lång erfarenhet av att tillverka utemöbler för den svenska marknaden. Sen har de rätt snygga möbler också, både moderna i metall samt mer klassiska i konstrotting. Jag gillar ju trä så jag lutar åt att köpa möbler i konstrotting istället för metall.

Hillerstorp har numera en e-handel så det går att beställa det man vill ha direkt på hemsidan vilket gör inköpet enklare än om man skulle vara tvungen att hitta och besöka en återförsäljare.

Avsalta havsvatten från Östersjön

- Posted in Företag by

Rent vatten med omvänd osmos

En hög mängd av natrium i vatten känns lätt igen på den salta smaken. Förutom att natrium på verkar smaken av vattnet så kan höga halter av klorider kan leda till korrosionsangrepp i bland annat vattenledningar och värmepumpar. Det vanligaste sättet att rena vatten från salter är att använda sig av omvänd osmos.

Idag finns företag som erbjuder avsaltningsanläggningar som kan installeras i bostaden, och som på ett smidigt sätt hämtar det salta vattnet från Östersjön för att göra det drickbart.

Vad betyder omvänd osmos?

Med osmos menar man förmågan hos vätskor och ämnen som finns i att passera genom ett membran. Själva osmosen äger rum när två lösningar av olika koncentration befinner sig på var sin sida om ett sådant membran. Det halvgenomsläppliga membranet är genomträngligt för ett ämne, men inte för ett annat. Därför kan man använda sig av just denna teknik för att skilja olika ämnen åt. RO, eller omvänd osmos, innebär att man ökar trycket hos den förorenade vätskan, och tvingar vattnet att passera genom ett av dessa membran som avskiljer de allra minsta partiklarna, och bara släpper igenom det rena vattnet.

Varför bör man använda omvänd osmos för avsaltning?

Genom att rena och avsalta vatten omvänd osmos kan du på ett smidigt och enkelt sätt få rent vatten av hög kvalitet direkt från kranen. Tekniken innebär att du inte längre behöver oroa dig för skadliga föroreningar, kemikalier eller bakterier som förorenar vattnet. Med hjälp av ett RO-system kan även du som bor vid Östersjön få rent och klart vatten i bostaden, istället för att ständigt behöva köpa vatten.

Idag finns det företag som specifikt fokuserar på avsaltningsanläggningar för privatpersoner, som enkelt går att installera i huset. Med en Avsaltningsanläggning installerad i bostaden kan vem som helst få renat vatten direkt i både kran och dusch för en relativt billig peng.

Avsalta havsvatten från Östersjön med en avsaltningsanläggning

Riktigt proffsig hjälp med reparation av tryckluftsanläggning

Jag äger en bilverkstad och blev i plöstligt behov av reparation av min tryckluftsanläggning. Min kompressor till min tryckluftsanläggning bestämde sig för att lägga av en måndag morgon när jag hade som mest att göra. Väldigt dålig timing på det. Jag fick panik då jag hade en massa bilar på kö som behövde byta däck. Det är högsäsong för det och folk har inte tid att vänta.

Jag gick ut på nätet och till min oerhört glada överraskning hittade jag en som utför reparation av tryckluftsanläggning som fanns i närheten av min verkstad. Jag ringde honom och höll tummarna för att han skulle ha tid att komma inom mig så fort han kunde. Jag berättade hur min situation var, att jag hade massa jobb som stod still då tryckluftsanläggningen lagt av. Han svarade att han kunde flytta runt lite kunder och att han kunde komma på en gång, då det var lite panik. Det kallar jag bra service!

När han kom för att reparera min tryckluftsanläggning märkte man direkt att han var väldigt kunnig på detta. Han visste direkt vad som var fel och åtgärdade det väldigt fort. Det kallar jag proffsigt och serviceinriktat! Han räddade verkligen min vecka här på verkstaden.

Detta innebar att jag bara blev några timmar efter i arbetet istället för dagar. Det kunde jag lätt jobba igen genom att ta lite längre dagar. Han blev verkligen min räddande ängel i denna situation. Nu fungerar min tryckluftsanläggning hur bra som helst igen. Han kom även med bra tips angående min tryckluftsanläggning, som skulle göra att den maximerar tryckluften och ser till att min tryckluftsanläggning håller i fler år. Så jag anlitade honom även för en service, då jag fick så himla bra intryck och hjälp av honom. Man får hålla hårt i kunnig, bra och serviceinriktat folk. Kan verkligen rekommendera honom om ni med söker reparation av er tryckluftsanläggning!

Butiksmontage av min butik

- Posted in Företag by

Hjälp med butiksmontage för min klädbutik

Jag har precis haft en otroligt bra erfarenhet av ett företag som hjälper butiker med butiksmontage och vill dela av mig av denna bra erfarenhet med andra som kanske är i samma behov av butiksmontage. Jag kände att min butik inte var så säljande längre och att jag hade blivit hemmablind när det kommer till affären. Jag äger en klädbutik som säljer barnkläder och det är väldigt hård konkurrens inom det, både när det kommer till fysiska butiker men även online. Mina försäljningssiffror hade börjat dala rejält och jag behövde göra något dramatiskt.

Jag kontaktade ett företag som heter Butiksfixaren som bland annat utför butiksmontage. De besökte min butik och kom med bra tips samt idéer om hur man kunde förnya butiken. Dessa idéer hade verkligen gett butiken ett rejält lyft. <Det är nog det som krävs om man ska kunna ha kvar butiken och sälja mer. Jag fick ett väldigt bra, tryggt och proffsigt intryck av företaget för butiksmontering. Jag bestämde mig för att anlita dem och det är jag så himla glad över att jag gjorde. Vi beställde en massa ny butiksinredning till min butik och det gick även fort att få hem dem.

Under tiden som de utförde butiksmontage i min butik hade jag öppet butiken. Jag var tvungen att ha öppet för att inte förlora för mycket intäkter under butiks montaget. Jag var lite orolig över att de skulle vara i vägen för mina kunder, men icke. De var så proffsiga och höll sig undan när kunder ville kika på kläder i närheten av dem. Kunderna verkade tycka om dem och det hände även att de hjälpte kunder att nå saker och himla trevliga var de med. Mina stammisar tyckte om att de var där, vilket är ett himla bra betyg.

Efter att arbetet med butiksmontaget var klart och all butiksinredning var uppsatt, såg det ut som en helt ny butik. Mycket mer effektiv och inbjudande var butiken. Jag visste inte att min butik ens hade möjligheten att bli så här fin. Den känns mycket större, ljusare och lättare att hitta i. Den lockar mer till köp.

Sedan de hjälpte mig med butiksmontaget har försäljningen gått uppåt igen. Jag är så otroligt glad och tacksam för detta och den hjälp jag fick av Butiksfixaren! Utan deras hjälp hade jag kanske fått bomma igen inom kort. Men nu är det tvärtom, affärerna blomstrar.

butiksmontage Butiksfixaren