Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Dödsannonser Gotland

- Posted in Företag by

Fina minnen med dödsannonser

Jag vill tipsa om en jättebra begravningsbyrå på gotland. Det är en begravningsbyrå som verkligen har allt och personalen lyssnar verkligen på ens önskemål. Gotlands begravningsbyrå har lång erfarenhet av sörjande änkor och familjer och det märks. De hjälper alla runt om på hela ön och de sköter allt från planering till att göra dödsannonser på gotland. Att ha bra dödsannons är bra eftersom att man vill bli ihågkommen på ett bra och stilfullt sätt. Gotlands begravningsbyrå har gjort alla dödsannonser åt mina vänner och de blev verkligen så snygga! En dödsannons är något som man kan klippa ut och klistra in i en bok till exempel eller varför inte ge bort till en vän. Jag samlar på flera dödsannonser från gotland eftersom att jag känner nästan alla här på ön.

Dessa dödsannonser kan man göra personliga genom att till exempel sätta in en bild på något man har gillat här i livet. Det finns folk som har havet, husdjur, eller varför inte en golfklubba. Det ska vara något som har betytt mycket för en. Är man en person som inte har något specifikt kan man också sätta in en blomma eller något annat fint. Jag tycker iallafall att gotlands begravningsbyrås dödsannonser är riktigt fina och

Gotlands bästa byrå

Löneöversyn

- Posted in Företag by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Herr stödstrumpor online

- Posted in Shopping by

Stödstrumpor till herr online

Mina ben har de senaste veckorna börjat kännas så trötta och svullna. Vet inte riktigt vad som hänt med dem. Jag jobbar på kontor och det blir en hel del stillasittande. Var hos min vårdcentral och de sa att jag förmodligen sitter för mycket i mitt arbete. Blodet i benen cirkulerar då sämre.

Dom rekommenderade att jag skulle köpa stödstrumpor. Att jag skulle testa med det först för att se om det hjälper. Samma dag sökte jag runt på nätet efter just stödstrumpor till herr. Kom till en sida som jag tyckte hade ett bra och prisvärt sortiment. Det fanns mycket att välja mellan och det fanns även något som hette bambu stödstrumpor. Dessa bambu stödstrumpor hade många bra och positiva egenskaper.

Jag beställde några herr stödstrumpor med även ett par av bambu. När jag fick hem dem blev jag väldigt positivt överraskad över kvalitén på dessa stödstrumpor. De satt väldigt skönt och bekvämt på fötterna samt benen. Dagen efter hade jag på dem på jobbet. Var rädd för att det skulle kännas obekvämt med byxor och dessa strumpor. Men det var det inte, tvärtom. Mina ben kändes lättare på något sätt.

Efter att jag använt stödstrumporna i en vecka kunde jag känna stor skillnad. Jag hade inga problem med trötta och svullna ben längre. Var väldigt lättad över att det var så lätt att lösa och att det inte var något värre än så. Man kan lätt börja inbilla sig saker. Men jag börjar komma upp i åldern och jag antar att blodcirkulationen i benen inte är vad det brukade vara.

Kan starkt rekommendera stödstrumpor till andra som har liknande symptom. Man kan alltid testa och se om det hjälper. Finns så otroligt många olika stödstrumpor med olika tryck mm. Så det gäller att hitta en stödstrumpa som fungerar för en, som känns bekväm. Affären online som jag beställde från hade en massa olika stödstrumpor att välja mellan.

Uthyrning möbler

- Posted in Företag by

Uthyrning av möbler istället för att köpa

Har precis stött på en väldigt bra tjänst som jag inte visste fanns förrän nu. Det finns ett företag som har uthyrning av möbler. Man slipper alltså att köpa nya möbler om man ska flytta någonstans tillfälligt. Jag sökte som en tok efter en lägenhet som var möblerad när jag skulle börja plugga i Göteborg. Jag ville inte köpa en massa nya möbler som jag inte skulle ha någon nytta av sen. Plus att man måste åka till möbelaffärer och shoppa. Hyra släp och kånka upp allt till lägenheten.

Nä jag ville ha en färdig möblerad lägenhet. Då jag inte kunde hitta någon började jag tappa hoppet. Men så såg jag detta fantastiska företag som man istället kan hyra möbler av. Då kan jag hyra en icke-möblerad lägenhet istället och hyra möblerna genom dom. Så otroligt smidigt! Deras uthyrning av möbler var väldigt omfattande med. De hade allt man kunde önska sig till lägenheten.

Man kan hyra allt från säng, soffa, olika sorters bord, stolar, förvaringsmöbler till saker som belysning, mattor, speglar och köksredskap. Det mesta som man kan behöva till en lägenhet helt enkelt. Plus att de levererar möblerna hem till en samt bär upp det till lägenheten. När man inte längre vill hyra möblerna, kommer de och hämtar möblerna åt en. Man kunde även byta möbler om man skulle önska hyra något annat sen.

Denna lösningen är perfekt för mig. Kan tänka mig att det är optimalt för företag som behöver skicka personal som tillfälligt måste bo i en annan stad med. En smidigare lösning för ett sådant företag kan det ju inte finnas. Företaget jag hittat som har uthyrning av möbler heter Furnlease.

Jag har kontaktat företaget som har uthyrning av möbler. Ska bli intressant att se hur detta går till och vad de har för möbler. Jag har valt en omöblerad lägenhet och ser fram emot att få hem möblerna när det är dax. Ska bli kul och intressant att bo samt plugga i Göteborg. Tycker att det är en fin stad med mycket trevligt folk som bor här.

Bilverkstad i Göteborg

- Posted in Tjänster by

Jättebra bilverkstad i Göteborg

Jag har sedan långt tillbaka haft ett stort intresse för bilar, vilket jag tror jag har fått från min pappa som har varit bilintresserade så länge jag kan minnas. Vi brukade spendera helgerna med att meka med bilar och gå på bilträffar, det var något av det roligaste jag visste. Jag har genom åren samlat på mig en hel del kunskap vad gäller det mesta inom bilar och när något har gått sönder har jag oftast kunnat fixa det själva vilket jag har tyckt är kul och jag har även kunnat spara mycket pengar på så vis.

Dock gick min AC sönder häromdagen och den kan jag tyvärr inte fixa själv. Jag började därför leta efter en bilverkstad i Göteborg som kan hjälpa mig med detta. Eftersom min bil är något jag är otroligt rädd om så letade jag noga efter den bästa bilverkstaden i Göteborg som kunde hjälpa mig med detta. Jag hittade BilAirCenter som är specialiserade inom AC, vilket känns väldigt tryggt. Jag kollade på deras recensioner och många var nöjda med dem och ansåg att de var den bästa bilverkstaden i Göteborg.

Efter allt detta bestämde jag mig för att kontakta dem och boka en tid för att fixa min AC. De var väldigt tillmötesgående och bokade in mig redan i början av veckan därpå. Jag åkte dit och de fixade AC:n på min bil på enbart en dag. Den har sedan dess fungerat felfritt och jag var väldigt nöjd med deras jobb. Det känns jättebra att nu ha en bilverkstad i Göteborg som man vet är bra och alltid kan gå till om något händer. Jag har även rekommenderat den till andra som berättat att de letar efter en bra bilverkstad i Göteborg och alla jag vet som har gått dit har varit väldigt nöjda.

bilservice bilverkstad Göteborg Bilair Center

Hyra truck

- Posted in Företag by

Hyra truck till mitt företag

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från Italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser.

För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga.

Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last!

Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar av flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

Hyra truck Kranpunkten