Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Blogg som handlar om företag, tjänster och shopping

Flismaskiner till trädgården

- Posted in Företag by

Flisa med flismaskiner

Jag har precis fått höra om en underbar maskin som hade underlättat mycket i vår frodiga trädgård. Det är en maskin som heter flismaskin. Flismaskiner flisar ner allt från grenar, kvistar, buskar till löv och kronor från träd. Vi har en väldigt stor trädgård med mycket buskar samt träd. Det blir väldigt mycket att slänga varje vår och sommar när vi rensar och klipper i trädgården. Med denna flismaskin kan man istället mala ner allt och återbruka det i trädgården.

Om man flisar grövre delar av träd och buskar blir fliset lite grövre och perfekt att ha som täckbark i rabatter och runt träd. Flisar man däremot mindre delar, som kvistar, grenar och löv är det jättebra att lägga i komposten eller som näring i rabatterna. Så otroligt bra att kunna återanvända trädgårdsavfall från trädgården istället för att åka och slänga det. Man sparar tid och det är bättre för naturen när man flisar med flismaskiner.

Letade efter en bra återförsäljare av flismaskiner på nätet och hittade en återförsäljare som verkade väldigt bra samt kompetent när det kommer till sådana här maskiner. Jag vill inte köpa av en stor kedja och sen inte få hjälp när något krånglar med maskinen. Behöver man göra service på flismaskinen är det skönt att köpa av en återförsäljare som även utför det. Just en sådan återförsäljare hittade jag. Stället heter Giddes maskin AB och utför service samt reparationer av en massa olika maskiner, inklusive flismaskiner. Köper man genom honom kan man även få den levererad hem samt en demonstration på hur man använder maskinen. Det kallar jag bra service!

Saken var klar, honom ska jag köpa min flismaskin av. Känns tryggt och bra tycker jag. Ska bli spännande att få använda denna flismaskin. Älskar tanken av att återbruka trädgårdsavfallet istället för att slänga det. Vilket bra kretslopp! Nu ska jag bara bestämma mig för vilken modell som är bäst för just oss. Ska nog slå honom på Giddes en signal och se vad han rekommenderar. Alltid bra att prata med ett proffs om sånt innan man bestämmer sig för en maskin.

Fasadtvätt Halmstad

- Posted in Tjänster by

Fasadtvätt i Halmstad - som blir riktigt bra!

Vårt stora företagslager och kontor intill ligger på ett industriområde. Lagerbyggnaden är mycket stor och när det begav sig som nybyggt var fasaden mycket vacker i sin enkelhet, mörkröd plåt. Åren har gått och väder, vind och tung trafik har gjort sitt på fasaden och vi bestämde oss för att anlita ett professionellt företag som utför bland annat fasadtvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved.

Företaget vi ringde har vi haft mycket kontakt med genom åren både som privatpersoner när det gäller villan vi bor i och som företagare när det gäller firman och dess mark.

De sköter fastigheter, tomter, mark, trädgårdar och parker för alla som behöver professionell service. De tvättar tak, fasader, fixar trädfällning och ja, de erbjuder alltjänster som de kallar det för. Pålitliga, skickliga och bra att ha med att göra. De utför fasadtvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved och tvättar då tegelfasader, plåtfasader, putsfasader och träfasader. De anpassar sina metoder beroende på material, metoder som inkluderar arbetstryck, temperatur och vattenflöde. Allt för att det skall bli skinande rent utan att skada fasaden. Det är något som kräver sin expert med lång erfarenhet.

Fördelar med fasadtvätt är många; det förebygger framtida skador, håller fasaden fräsch och ren, ökar fasadens livslängd och behåller fastighetens värde. Dessutom, alger, smuts, avgaser och andra föroreningar tvättas från fasaden – för att hålla den så ren som möjligt. Och inte minst, snyggt och fräscht blir det.

Vi har tecknat serviceavtal med företaget. Det innebär att de anlitas för översyn av tak och fasad, vattenavrinning och hängrännor för att hålla det hela i toppskick år ut och år in. Det ger oss en trygghet med kunskap och fasadens och takets skick. Dessutom lade vi till i vårt serviceavtal att de ska sköta tomten runt om och hålla det snyggt och framförallt då vid entrén tillika receptionen på vårt företag.

När vi väl pratar om fasadtvätt i Halmstad så kan jag tillägga att villan därhemma också fick sig en rejäl tvätt och taket tog vi samtidigt. Som privatperson kan man med stor fördel nyttja ROT-avdraget som innebär 30% avdrag av arbetskostnaden upp till en viss summa. Läs på om den biten eller ring företaget direkt så kan de berätta hur det går till.

bästa fasadtvätt i halmstad

Företag som utför fordonstransport

- Posted in Tjänster by

Fick hjälp med fordonstransport av bil

Jag köpte ett riktigt renoveringsobjekt till bil för två veckor sedan.

Jag gillar att meka med bilar och har köpt, rustat upp och sedan sålt ett par bilar genom årens lopp. Det är mest en hobby för mig, jag gillar som sagt att meka och om jag i slutändan kan få tillbaka några kronor på alla timmar jag lagt ner och alla delar som jag köpt så är väl det helt okej.

Hur som helst, för två veckor sedan så hittade jag ett intressant objekt uppe i Dalarna. Det var en Volvo v70 från 2015 som hade en del problem och ägaren var trött på att hålla på att fixa saker och ting hela tiden så han kunde tänka sig att sälja den billigt.

Den hade inte gått så farligt långt för att vara en Volvo, endast 13 000 mil, vilket inte är så mycket för den typen av bil.

Jag pratade med säljaren och bestämde mig sen för att åka dit och kika på bilen lite närmare. Det var en del småfel som behövde fixas till samt två lite större saker. Dock inget som var över min förmåga att fixa till.

Så efter lite förhandlande av priset så kom vi överens till slut och jag stod ännu en gång som ägare till en bil som behövde fixas till.

Eftersom jag bor rätt långt ifrån Dalarna och bilen var avställd och inte körduglig så behövde jag hjälp med fordonstransport av min bil. Jag hade för all del kunnat hyra ett släp och köra ner bilen själv men jag var inte speciellt sugen på att köra i 10 timmar med en bil på släp, det gick väl an när man var yngre men numera är jag inte intresserad av såna äventyr.

Jag ringde Axess Logistics och bad de anordna en fordonstransport åt mig och det löste de utan problem och i början på veckan så levererade de bilen till mig.

Nu är det med andra ord dags att dra på sig blåstället och börja skruva på ännu en bil.

En riktigt bra fastighetsförmedling i Östersund

Jag och min fru ska sälja vårt hus som är beläget i Östersund. Vi har hittat ett annat hus som är vårt drömhus. Vi måste bara ha detta hus! Det är som gjort för oss och har allt vi söker. Både på insidan och på utsidan. Så vi bestämde oss för att hitta en bra fastighetsförmedling i Östersund som kunde hjälpa oss med detta ganska omgående.

Den fastighetsförmedling som höll i försäljningen av det andra huset hade vi ju kunnat anlita. Men vi fick faktiskt inte så bra känsla av dem och det är ju faktiskt viktigt när det kommer till såhär stora affärer. De kändes så traditionella och inboxade i samma gamla rutin. Vi vill ändå ha någon som sticker ut och gör det där lilla extra. Inte bara på vardagar utan även på helgerna.

Vi började vår sökan efter en fastighetsförmedling i Östersund som skulle passa just oss. Vi hittade en fastighetsförmedling som vi fastnade för och inte var som alla andra. Han vi hade kontakt med känns personlig och det kändes bra i magen när vi pratade med honom. Det kändes som om han gör det där lilla extra. Ambition fastighetsförmedling hette fastighetsbyrån som vi hittade här i Östersund.

Han var snabb och förstod vår situation. Innan vi visste ordet av, var vi igång med allt kring att sälja vårt nuvarande hus. Vi är så otroligt nöjda med allting hittills och ville helt enkelt dela med oss av denna upplevelse. Nu är vårt hus till salu och det har redan kommit in väldigt många som vill komma på vår visning. Bilderna på huset är proffsigt tagna och det kan jag tänka mig hjälpte en hel del när det kommer till att locka potentiella köpare till visningarna. Så söker ni med en bra mäklare i Östersund, kan jag rekommendera denna fastighetsförmedling.

fastighetsförmedling Östersund Ambition fastighetsförmedling